Zomer 2003

Artikelen over ONVREDEZAK

Rond 2000 werd er een nieuw winkelcentrum gebouwd vlak naast de Hoogstraat, de oorspronkelijke winkelstraat in Vlaardingen. De klanten bleven weg, ontwikkelaars lieten panden onnodig lang leegstaan en de bewoners lieten het hoofd hangen.

Al jaren werd er gediscussieerd over wie nu precies de schuld was van de teloorgang van de Hoogstraat (bewoners wijzen naar de gemeente, gemeente wijst naar ontwikkelaars, ontwikkelaars wijzen naar de markt en de markt geeft niet thuis). Deze jaren durende neerwaartse spiraal werd beïndigd in de zomer van 2003. Elke Hoogstrater kon zijn of haar onvrede kwijt in de ONVREDEZAK, waarna deze op gezette tijden werd opgehaald: De Hoogstraat kende geen onvrede meer en kon met een schone lei beginnen.

Reactie van een bewoner:
Hallo,
Het is me niet duidelijk of u van de Hoogstraatmakers bent, en of het dus kunst is. Maar ik vond de onvrede zak een ontzettend leuke zet. Ik hoop dat de mensen hem gebruiken en we ons positief gaan (blijven) inzetten voor de Hoogstraat. Met vriendelijke groet, Mirjam van Doorn 't Oud Hollands Koffyhuys (nr. 169).

ONVREDEZAK werd later ook verkocht als relatiegeschenk voor buren in de mobiele Burenwinkel.

ONVREDEZAK is een project van EGBG · martijn engelbregt, op uitnodiging van Marieke Vriend en Sabine Zwikker in het kader van De Hoogstraatmaker.

In de voormalige hoofdwinkelstraat van Vlaardingen
heeft EGBG 200 ONVREDEZAKKEN uitgezet.

Martijn Engelbregt, Onvrdezak, EGBG, VlaardingenMartijn Engelbregt, Onvrdezak, EGBG, VlaardingenMartijn Engelbregt, Onvrdezak, EGBG, VlaardingenMartijn Engelbregt, Onvrdezak, EGBG, VlaardingenMartijn Engelbregt, Onvrdezak, EGBG, VlaardingenMartijn Engelbregt, Onvrdezak, EGBG, VlaardingenMartijn Engelbregt, Onvrdezak, EGBG, VlaardingenMartijn Engelbregt, Onvrdezak, EGBG, VlaardingenMartijn Engelbregt, Onvrdezak, EGBG, VlaardingenMartijn Engelbregt, Onvrdezak, EGBG, VlaardingenMartijn Engelbregt, Onvrdezak, EGBG, Vlaardingen

Dit is een archief. Ons nieuwe werk vind je hier